FAQ

ALLMÄNT OCH OM MONOLIT SPORTS

GRUNDARNA

Mannen bakom Monolit är Dieter Bergmann. Han är pilot, men han är också en uppfinnare och en motorcykelentusiast. Han har bland annat byggt en av världens lättaste motorcyklar – av kolfiber. Historien om Monolit började när hans son Oskar hade problem med eksem från konventionella benskydd.
Dieter insåg att han kunde använda sin expertis inom kompositmaterial för att skapa ett mycket bättre benskydd, ett som var lättare och starkare, samt med bättre ventilation.

VÅRA PRODUKTER

Monolit är tillverkad av kolfiber och sprider, till skillnad från konventionella benskydd, kraften från en kollision över hela skyddsområdet, vilket gör att du kan ägna dig åt seriös tackling utan bekymmer.

Våra benskydd kyler ner dina ben. Detta görs med hjälp av en minimal kontaktyta och genom ventilation som leder bort fukt och värme. Bättre kylning innebär mindre energislöseri och mer uthållighet. Dina smalben kommer att vara evigt tacksamma.

Skyddskanten på benskyddet är stötdämpande och har även utvecklats för optimal passform, för ökad ventilation och för att minska bakterietillväxt. Den unika konstruktionen hjälper dig att undvika svettuppbyggnad, obehaglig lukt och risk för eksem.

Monolit är ett av de lättaste benskydden i världen. Det unika materialet och designen har gjort det möjligt för oss att få ner vikten under 40 gram per benskydd. Spridd över en hel match kan detta bespara dig massor av extra vikt. Vi kan lova dig att mindre vikt ger dig mer fart och uthållighet i en match.

Monolit benskydd är designade för att göra sitt jobb lika bra på vänster som på höger ben. Du kan spänna på dem snabbt utan att behöva tänka på vilken som går vart. Vi kallar det Equilateral Fit.

Monolit är tillverkad av kolfiberkomposit, en blandning av kolfiber och epoxi, vilket resulterar i en anmärkningsvärt stark och lätt konstruktion.

ANVÄNDARINFORMATION

Monolit är tillverkat av kolfiberkomposit. Materialet är avancerat och mycket starkt när det belastas på det sätt det konstruerats för. Dessa egenskaper till trots måste benskydden behandlas varsamt när de inte är i bruk. De ska inte bändas eller böjas eftersom fibrer inuti laminatet riskerar att gå av vilket försämrar benskyddets egenskaper.

Benskydden är endast avsett som skydd vid fotbollsspel. Dess särskilda konstruktion och utformning innebär ett optimalt skydd mot sparkar eller andra hårda stötar som kan uppkomma under en normal fotbollsmatch eller träning.

Det bör noteras att även om benskydden används på rätt sätt kan det inte helt uteslutas att skador kan uppstå. Monolit ansvarar inte för någon typ av skador oberoende av vad som orsakat dem.

De ska sitta bekvämt och placeras mitt på smalbenet direkt under strumpan. Konstruktionen gör att det normalt endast krävs en fotbollsstrumpa med god elasticitet för ordentlig fixering till benet (de får inte sitta så löst under strumpan att de rör sig vid löpning). I syfte att erhålla känslan av extra stabilitet är det givetvis möjligt med tejpning. Tejpen får inte sitta för hårt runt benet så att det hämmar blodcirkulationen eller rörelseförmågan. Tejpen ska heller inte placeras så att luftintagen på benskydden täcks. Tejpa inte direkt på benskydden då den kan skada den mjuka kanten runt skyddet.

BESTÄLLNING

Vilka betalningsalternativ har jag?

Alla priser är i lokal valuta och inkluderar lokal moms. Vi erbjuder olika betalningsalternativ via Shopify Payments som kan variera från land till land.

Hur vet jag om min beställning är registrerad?

Ett e-postmeddelande skickas automatiskt till den e-postadress du angav vid beställningen. Om det uppstår problem med din beställning kommer vår kundtjänst att kontakta dig.

Kan jag avbryta min beställning när den väl har lagts?

Du kan skicka ett e-postmeddelande till vår kundtjänst på info@monolitsports.com om du vill avbryta beställningen. Om din beställning har packats och skickats kan vi tyvärr inte annullera beställningen. Du kan använda ångerrätten när du tar emot försändelsen. Se punkterna nedan angående returer och byten.

Jag har frågor om ordern i webbshoppen. Var kan jag få svar?

Skicka gärna ett e-postmeddelande till oss på info@monolitsports.com. Du får svar inom 24–48 timmar på vardagar (måndag-fredag).

Måste jag betala tull för beställning till Norge?

Du behöver inte betala tullavgifter, i Norge är säljaren KMP Online AB, norsk filial (922 713 952MVA). Det betyder att du inte behöver betala tull vare sig vid beställning eller retur.

FRAKT OCH SPÅRNING

Vilka länder skickar ni till?

Vi skickar till Sverige, Norge, Danmark, Finland, Belgien, Nederländerna, Irland, Tyskland, Frankrike, Spanien, Grekland, Estland, Litauen
och Lettland.

Om det inte är möjligt för dig att köpa så kan det bero på att vi inte skickar till ditt land. Vänligen kontakta kundtjänst på info@monolitsports.com för mer information.

Hur mycket kostar frakten?

Vi har alltid fri frakt på alla beställningar.

Hur långa är leveranstiderna?

SVERIGE & INTERNATIONELLT

Alla våra produkter skickas säkert och snabbt med Postnord.
Beställningar behandlas måndag till fredag, 8:00 till 15:00 CEST, exklusive stora helgdagar, och skickas vanligtvis 1–2 arbetsdagar från det att en beställning görs. Paketet når dig vanligtvis inom 1–7 arbetsdagar.
Spårningsnumret kommer att skickas till dig via e-post. Om du inte har fått ett mejl inom 4 arbetsdagar från det att du lagt din beställning vänligen kontakta
info@monolitsports.com.

NORGE
Alla våra produkter skickas säkert och snabbt med Bring. Beställningar till Norge behandlas på tisdagar och fredagar. Din beställning måste vara oss tillhanda före måndag kl. 11.00 för att inkluderas i tisdagens försändelse, eller torsdag kl. 11.00 för att ingå i fredagens försändelse. Gäller ej röda dagar!

När beställningen har skickats från vårt lager skickas ett e-postmeddelande med leveransbekräftelse till din angivna e-postadress. Paketet ska nå dig inom 4–7 arbetsdagar, beroende på var du bor i Norge. Om du inte har fått leveransen inom 7 arbetsdagar, vänligen kontakta vår kundtjänst på info@monolitsports.com. Vi kan inte garantera leverans inom angiven tid, men vi gör vårt bästa. Tänk gärna på att ditt spårningsnummer uppdateras först efter att försändelsen har anlänt till Brings terminal i Oslo, Norge.

Kan jag välja hemleverans i Norge?

Priset för omdirigering styrs när du som mottagare väljer att omdirigera paketet och priserna för hemleveransomdirigering är:

57 NOK vid beställning av omdirigeringen samma dag som du får meddelandet.

89 NOK vid beställning av omdirigering efter detta.

42 NOK för varje extra paket som skickas tillsammans från samma avsändare.

Vad händer om min försändelse har skadats?

Det borde inte hända men tyvärr försvinner, stjäls eller skadas ibland paket. Vi tar ansvar för produkter som skadas eller kommer bort under leverans till dig.

Via Postnord: Om du upptäcker att varan som du mottar är transportskadat, eller om du upptäcker att någon vara saknas på grund av transportskadat emballage, så måste du göra en reklamation inom 24 timmar efter mottagandet om det handlar om en synlig skada. Det är därför viktigt att du kontrollerar din försändelse vid mottagandet så att det inte är transportskadat. Vänligen upprätta en reklamation senast inom 24 timmar efter att du mottagit paketet direkt via Postnords hemsida https://portal.postnord.com/claimspublic/. Kontakta sedan vår kundtjänst på info@monolitsports.com och ange ditt ärendenummer som du fått via Postnords hemsida till oss, så tar vi det vidare med Postnord. Behåll emballage och produktens förpackning vid en transportskada.

Via Bring (endast Norge): Om du upptäcker att varan du får är skadad under transporten måste du göra en reklamation så snart som möjligt. Det är viktigt att du kontrollerar din försändelse vid mottagandet för att upptäcka eventuella transportskador. Eventuella transportskador ska du anmäla direkt på utlämningsstället eller till postchauffören, så att de kan registrera att paketet har skadats under transporten. Kontakta sedan vår kundtjänst på info@monolitsports.com och berätta vad som har hänt, vilka produkter som saknas eller är skadade och ta bilder så tar vi det vidare med Bring. Behåll emballage och produktens förpackning vid en transportskada.

Hur spårar jag min beställning?

När vi har skickat beställningen från lagret får du en leveransbekräftelse via e-post med spårningsnumret. För att spåra din beställning, klistra in ditt spårningsnummer här:

SVERIGE & INTERNATIONELLT:
https://www.postnord.se/en/our-tools/track-and-trace

NORGE:
https://sporing.bring.no/sporing/. Tänk gärna på att ditt spårningsnummer uppdateras först efter att försändelsen har anlänt till Brings terminal i Oslo, Norge.

RETURER OCH BYTEN

Den korta versionen av vår returpolicy

Du kan returnera produkten inom 30 dagar efter leverans.

Produkten måste vara i nyskick med lapparna fastsatta.

Vill du byta till en annan storlek? Returnera produkten för återbetalning och beställ en ny.

Fick du fel vara eller är den skadad? Kontakta oss så löser vi det.

Hur mycket kostar returen?

Vi har gratis returer. En förbetald returfraktsedel finns i paketet tillsammans med dina produkter, följ instruktionerna som finns på lappen när du gör en retur.

Hur kan jag returnera en produkt?

Om du inte är helt nöjd med ditt köp så kan du returnera produkterna inom 30 dagar.

En följesedel med returinformation och en returfraktsedel ingår i paketet tillsammans med dina produkter. Fyll i dina uppgifter och lägg in i paketet tillsammans med varan du ska returnera och placera returfraktsedeln på paketet. Använd gärna samma påse som du fick produkterna i, och därmed minimera miljöpåverkan. Om du bor i Norge, se svaret
längre ner.

Observera att vid retur kan du endast lämna paketet hos ett postombud som erbjuder returer för Postnord.
Be alltid om ett kvitto då detta är ditt bevis om att du har lämnat din retur hos ett postombud.

Returnerade varor måste vara i nyskick med originalförpackning och etiketter. Vänligen undvik att bära parfym eller deodorant som kan lämna märken eller doft på produkten när du provar den. Vi kommer inte att kunna acceptera returen om dessa instruktioner inte har följts.

Hur kan jag returnera en produkt från Norge?

En följesedel med returinformation ingår i paketet tillsammans med dina produkter. Fyll i dina uppgifter och lägg dem i paketet tillsammans med produkten du ska returnera. Innan du skickar tillbaka produkten, vänligen kontakta oss via e-post på info@monolitsports.com och ange ordernummer och vilka varor som ska returneras, vilken storlek och antal varor som ska returneras. Därefter skickar vi dig en returfraktsedel via e-post som
du kan skriva ut och sedan lägga returfraktetiketten ovanpå paketet och lämna in den hos Brings postombud.

Vad gör jag om jag inte fick en förbetald returfraktsedel eller retursedel?

Om du av en slump inte fick en returfraktsedel eller retursedel i ditt paket, vänligen kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig. Vi står inte till svars om du som kund bestämmer dig för att INTE använda returfraktsedeln som gjorts av oss när du returnerar ditt paket. Produkter som returneras mot postförskott godkänns inte av oss.

 

Vid godkänd retur sker återbetalning så snart som möjligt.
Återbetalning kommer att betalas till samma betalningsmetod som du använde vid
köpet.

När kommer min retur att återbetalas?

Från att vi mottagit din retur kan det ta upp till 14 arbetsdagar innan en återbetalning sker, men vi gör vårt yttersta för att hantera varje retur så snart vi kan. Du kommer att få ett e-postmeddelande som bekräftar att din retur har behandlats.

Återbetalningen sker till samma betalningsmetod som du använde vid den ursprungliga ordern. Det tar överlag mellan 2-5 vardagar tills pengarna är återbetalda. Om du valt att betala med faktura rekommenderar vi att du betalar fakturan eller kontaktar Klarna för att förlänga betaltiden, för att undvika risken för onödiga påminnelseavgifter.

Ibland kan en retur registreras i olika omgångar och det tar då upp till 48 timmar innan din retur är helt slutförd. I detta fall kan du alltså komma att få två eller fler returbekräftelser.

Vill du byta till en annan storlek?

Fyll i returformuläret som ingår i paketet, på samma sätt som vid alla returer, och gör sedan en ny beställning med önskad vara. Om du har köpt en rabatterad vara och önskar att byta storlek, vänligen skicka e-post till oss innan du lägger din nya beställning så hjälper vi dig. Vi har inte möjlighet och kreditera rabatter i efterhand på befintliga beställningar.

Vad händer om jag har fått en felaktig vara?

Om produkten är felaktig, vänligen kontakta oss via e-post
info@monolitsports.com och ange ordernummer, bilder och en kort beskrivning som förklarar felet så återkommer vi till dig så snart som möjligt. Vi skickar ut en ny returetikett som du kan använda om din reklamation godkänns.

Vi godkänner inte produkter som är skadade till följd av daglig användning eller produkter som inte är köpta i vår webbshop.

VILLKOR

Läs igenom villkoren noggrant innan du beställer produkter
från oss. Du hittar våra allmänna villkor, integritetspolicy och cookiepolicy
här.